Ulkoisen kovalevyn kokoaminen

Jos käsissä on ylimääräinen 2,5″ SATA-kovalevy, niin sen saa muutettua ulkoiseksi USB-kovalevyksi sopivan kotelon avulla. Katsotaan, miten tämä temppu tapahtuu – Tekniikkaparkin ohjevideolla alle neljänkympin osista – käytännössä siis PNY:n 120 GB SSD-levystä ja Sweexin USB-kovalevykotelosta – kootaan toimiva ulkoinen kiintolevy muutamassa minuutissa.

Miksi sitten kasailla kokonaisuus itse, kun kaupan hyllyiltä löytyy valmiitakin ulkoisia kovalevyjä? Tyypillisin tilanne taitaa olla se, että tietokoneeseen on vaihdettu suurempi tai nopeampi kovalevy entisen tilalle, mutta vanhakin on vielä ehjä. Tällöin vanhan levyn voi paketoida ulkoiseen USB-koteloon ja sitä voi hyödyntää lisätallennustilana tai käyttää vanhan kovalevyn tiedostoja vielä vaihto-operaation jälkeenkin. Jos taas läppäri hajoaa, mutta kovalevy jää ehjäksi, niin sama temppu toimii myös tietokoneelle jääneiden tietojen pelastamiseen – hajonneen laitteen kovalevy ulkoiseen koteloon ja USB-piuha kiinni ehjään tietokoneeseen.

Tai sitten voi käydä kuten minulle: eli löysin tarjouksesta niin halvan SSD-levyn, että ulkoisen kotelon hintakin lisättynä kokonaisuus tuli halvemmaksi kuin valmiin ulkoisen 120GB USB-levyn ostaminen, joten tässäpä mainio syy tutustua aiheeseen ja käyttää pieni hetki kasailuun. Kaikkine puheineenkin tämä operaatio valmistui muutamassa minuutissa, joten varsin leppoisa rakenteluhetkihän tämä oli!