2 thoughts on “Samsung NC10 -miniläppäri

 1. ”[…] ja hintakin on noussut ensimmäisen sukupolven miniläppäreiden 200-300 euron hintatasosta jo yli viiteensataan euroon. Toisaalta täyskokoisten ja suorituskyvyltään jämerämpien kannettavien hinnat ovat laskeneet selvästi: “isoja läppäreitä” myydään parhaimmillaan jo alle 500 eurolla, joten ennen läppärin hankintaa on syytä puntaroida omia läppäritarpeita tarkasti.”

  Hankitko tietotekniikkasi kalleimmasta kaupasta? Itselleni on tullut tavaksi käyttää internetissä toimivia hintavertailupalveluja kuten mbnet.fi joka taitaa olla jollakin tapaa kytköksissä vertaa.fi -palvelun kanssa.

  13. kesäkuuta 2009, vertaa.fi -palvelu ilmoitti, että NC10:n postikuluineen saa halvimmillaan 372,00 euron hintaan, keskihinta puolestaan on 451,00 euroa ja kallein hinta on 558,00 euroa. (lähde: http://www.vertaa.fi, viitattu 6/2009)

  Ajattelin lähettää mielipiteeni, koska perustelet NC10:n sijoittumista ”isojen läppäreiden” joukkoon reilusti yli keskihintaan viitaten.

  1. Kiitoksia Vaaditulle Nimelle kommentista, sait samalla kunnian avata tekniikkaparkin kommenttiosaston! 🙂
   Artikkelin hintatieto on peräisin suoraan maahantuojalta, eli kyse on ns. suositushinnasta. Toki hintavertailulla löytyy halvempiakin kauppoja, ja niitä jokainen voi käydä itse metsästämässä vertailusivustoilta – vertaa.fi:n lisäksi ainakin http://hintaseuranta.fi -osoitteesta löytyy samanmoista palvelua.

   Ihastuin aikanaan miniläppärikonseptissa juuri siihen, että nämä pikkuihmeet ovat halpoja kuin näkkileipä – esimerkiksi eeePC 701-koneita taisi mennä kaupaksi isot läjät noin 200 euron hintaluokassa, ja tuoreempana esimerkkinä näin kivijalkakaupan hyllyssä Acer Aspire Onen 179 euron hintaan. Kaiken lisäksi nämä halvat koneet mahtuvat vaikka laukun sivutaskuun eikä pikku kolhujakaan tarvitse harmitella, kun laitteessa ei ole rahallisesti kiinni vaikkapa kahta tonnia. En nyt mielestäni ihan ”isoksi läppäriksi” tätä NC10:ä luokittanut, mutta 3G:llä varustellun NC10:n noin 500 euron hinta pistää jo kuitenkin miettimään hankintaa huomattavasti tarkemmin kuin 170e:n koneen tapauksessa, ja silloin katse harhailee varmasti myös esim. 12″ tai 15″ -läppäreiden suuntaan, ainakin hetkellisesti 🙂

   Jokainen kuitenkin tekee omat valintansa käyttötarpeen ja näppituntuman mukaan, ja korostetaan nyt vielä, että Samsung NC10 on näistä hintapohdinnoista huolimatta varsin miellyttävä ja tasapainoinen läppäri, joka kelpaa moneen menoon — eikä näin kevyttä ja monipuolista läppäriä vielä muutama vuosi sitten olisi edes voinut kuvitella löytävänsä alle 400 euron hinnalla, joten kaikki on suhteellista tietotekniikan maailmassa…

Comments are closed.