8 thoughts on “Ubuntu 9.04 Linux-käyttöjärjestelmä

 1. Kiitos tästäkin laadukkaasta artikkelista. Tätä versiota voisi jo melkein harkita, toisaalta olen ihan tyytyväinen tähän Vistaankin.

  1. Kiitos itsellesi kommenteista! Käyttöjärjestelmän valinta on tosiaan aika visainen kysymys, sillä kaikki kolme päävaihtoehtoa – Windows, MacOS ja Linux – ovat aivan käyttökelpoisia ja varteenotettavia vaihtoehtoja, ja pian päästään tutustumaan myös uunituoreeseen Windows 7-versioon. Sen verran kuitenkin innostuin Linuxista testin yhteydessä, että tätäkin tekstiä kirjoittelen Ubuntu 9.04:lla 🙂

 2. Jep, ja jos Ubuntu vaikutti hyvältä, niin kannattaa kokeilla myös Mintiä http://www.linuxmint.com. Loistava distro, joka perustuu Ubuntuun (ja sitä kautta Debianiin). Tosin paras asennusohjelma löytyy IMHO OpenSuSE:sta.

  1. Mint näyttää kyllä nettisivujen perusteella lupaavalta. Pitääpä asennella Mint jollekin koneelle ja mahdollisesti myös ottaa asia esille täällä Tekniikkaparkissa jossain vaiheessa. Kiitokset vinkistä!

 3. Ubuntu 9.04 Linux. Skype hävisi vaihdossa 7.10:een, lataus onnistui muuten mutta oma puhe ei kuulu vastaanottajalle. Jostain luin ohjeen kääntää Pulse mutta ei toimi vieläkään. ? Kiitoksia neuvoista.

  1. Olen kyllä asentanut 9.10:n yhdelle koneelle ja tyypittänyt kevyesti uuden käyttöjärjestelmän toimintaa, mutta syvällisempi artikkeli ei taida tuosta versiosta olla tähtäimessä. Uskoisin, että seuraava versio 10.04 LucidLynx pääsee Tekniikkaparkissa laajempaan esittelyyn, sillä kyseessä on pidennetyn tuen LTS-versio.

   Nyt kun asia kuitenkin tuli esille, niin tässä tiiviit ensikokemukset Ubuntu 9.10:stä. Käyttöjärjestelmän asennus tapahtui päivityksenä, eli 9.04 ilmoitti muiden päivitysten yhteydessä mahdollisuudesta päivittää uuteen versioon. Itse päivitysprosessi oli varsin kivuton ja käytännössä tarvitsi vain naksutella OK:ta muutamaan ikkunaan. Päivityksen jälkeen päälinjat olivat ennallaan, järjestelmä toimi normaalisti ja tutut ohjelmat sekä kuvakkeet olivat tallessa. Sama Ubuntulle tyypillinen suoraviivaisuus ja karu tyylikkyys on edelleen läsnä.

   Jotain pientä hienosäätöä päivitysprosesseihin kuitenkin aina liittyy, joten jos vielä tässäkin vaiheessa koneessasi pyörii 9.04, kannattaa ehkä odotella huhtikuun kieppeillä ilmestyvää 10.04 LTS:ää ja tehdä päivitykset vasta sitten.

Comments are closed.