Podcast – jakso 1: Tekniikkaparkki pelimessuilla – jotain uutta ja jotain retroa

Tekniikkaparkin podcastin avausjaksossa Teijo ja Joonas keskustelevat peleistä GameXpo 2018-messuvierailun innoittamana. Uusien pelien mukaansatempaavuutta ihastellaan, mutta jostain syystä päädytään arvioimaan myös Space Invaders-pelikabinetin designia…

Kuuntele podcastin ensimmäinen jakso:

Helsingin Messukeskuksessa marraskuun alussa järjestetty GameXpo-pelitapahtuma keräsi paikalle varsin mittavasti peleistä kiinnostunutta väkeä. Oman vierailuni aikana ensimmäinen messupäivä oli jo taittumassa iltaan ja kiivaimmat turnaukset jo tauonneet, mutta pelien kokeilupisteillä riitti kuitenkin vilskettä. Erityisen näyttävästi esillä oli Nintendo, joka oli tuonut jättimäisen Marion lisäksi paikalle myös ison kasan uutuuspelejä kokeiltavaksi. Toki myös muut konsolivalmistajat kuin myös PC-pelaaminen näkyivät paikalla.

Esportsin mittakaava alkaa hahmottua, kun katsoo paikan päälle rakennettua PlayerUnknown’s Battlegrounds -liveturnauksen peliareenaa. Järjestäjä kehui kokonaisuutta Suomen suurimmaksi yksittäiseksi pelialueeksi ja olihan tuo rakennelma kaikessa symmetrisyydessään varsin näyttävä.

Ilahduttavasti myös retro-osasto oli tuotu messuhalliin näkyville ja pelattavaksi – paikalla oli edustava kokoelma eri aikakausien pelihallikoneita, hyvänä esimerkkinä vaikkapa tämä Space Invadersin Deluxe-versio. Sikälikin arcade-osasto noudatteli alkuperäishenkeään, että ihan ilmaiseksi ei pelejä päässyt näpyttelemään, vaan pelaamista varten piti ostaa poletteja oikealla rahalla. Yhtä kaikki, hatunnoston arvoinen kulttuuriteko – toivotaan että tämä perinne saa jatkoa ja upeat klassikkokoneet pääsevät jatkossakin esille.

Podcastissa sivutaan myös Space Invadersin innovatiivista joskin hiukan vaikeaselkoista näyttöratkaisua. Kuvasta näkyy, miten näyttö on toteutettu: alhaalla makaava kuvaputkinäyttö heijastaa pelihahmot kolmiulotteisen näköisen maiseman päälle tuoden peliin lisää realismin tuntua. Jännä idea, mutta pakko myöntää, että pelaaminen olisi hiukan helpompaa ihan vaan perinteisen mustataustaisen näytön kautta.