Pikatesti ja unboxing: ADX Firestorm A01 -headset

Tekniikkaparkin pikatestissä oli tällä kertaa mikrofonilla varustetut pelikuulokkeet. Sinänsähän luurit sopivat oikeastaan ihan mihin tahansa käyttöön, mutta verkkopelaamisen suosion nousun myötä näitä lisälaitteita on brändätty nimenomaan pelaajille niin markkinoinnin kuin ulkoasunkin puolesta.

ADX Firestorm A01-headset on noin viidenkympin hintaluokkaan sijoittuva kuulokemikrofoni. Ensituntuma kertoi, että luurit pysyvät oikein hyvin päässä, mutta vastapainona ne puristavat jonkin verran ainakin allekirjoittaneen päätä, joten kannattaa käydä etukäteen kaupassa kokeilemassa, olisiko nämä kuulokkeet ylipäänsä omaan päähän sopivat.

Äänentoiston puolesta asiat ovat hintaluokan huomioiden kunnossa: hifi-tasoisia musiikkinautintoja näillä ADX Firestorm-kuulokkeilla ei koe, mutta soundi on yleisesti ottaen varsin siisti ja rasittamaton. Musiikin kuuntelukin onnistuu, vaikka ääni onkin viritetty pelikäyttöön päin: bassotoisto on paikoitellen yliampuvan mahtailevaa ja diskanttipuoli taas hiukan vaisu. Jos tällainen potkiva sointi kiinnostaa, niin ADX:n kanssa pärjää oikein hyvin. Mikrofonin laatu on nettipuheluihin ja peleihin riittävä. Diskanteissa ilmenee jonkin verran suhahtelua ja epämääräisyyttä, mutta puheen toiston kannalta olennaisimmat taajuusalueet toistuvat selkeästi eikä taustalla ole mitään häiriöitä.

Katso tarkemmat käyttötuntumat unboxing-videolta: