Skip to content
Tekniikkaparkki.fi

Tekniikkaparkki.fi

Tekniikkaparkki.fi

Primary Menu
  • Etusivu
  • Arvostelut
    • Ääni ja kuva
    • Matkapuhelimet
    • Tietotekniikka
    • Autot ja liikenne
    • Pelit
  • Artikkelit
    • Tekniikkaparkin viikko
    • Ohjeet
  • Podcast
  • Tekniikkaparkki TV
  • Nettiradio
  • Info
  • Matkapuhelimet

Samsung i8910 Omnia HD -matkapuhelin

Teijo 4.9.2009

Samsung i8910 Omnia HDNyt testaamme Samsungin vaikuttavanoloisen i8910 Omnia HD-matkapuhelimen. Omnia HD:n silmiinpistävimpiä ominaisuuksia ovat iso 3,7″ kosketusnäyttö sekä teräväpiirtovideotakin kuvaava 8 megapikselin kamera. Käyttöjärjestelmänä toimii Nokiankin kosketusnäyttöpuhelimissa nähty Symbian S60 v5.0. Muutenkin ominaisuuslista on muikeaa luettavaa: varustelusta löytyy esimerkiksi RDS-radio, bluetooth, WLAN, GPS ja MicroSD-korttipaikka.

Varsin nopeasti huomio kiinnittyy siihen, että kosketusnäyttö toimii tunnokkaasti ja kevyelläkin kosketuksella. Syy tähän löytyy näytön toteutustavasta: Samsung päätti käyttää puhelimessaan kapasitiivista kosketusnäyttöä Nokian suosiman resistiivisen näytön sijaan, jonka seurauksena näytön kosketustuntuma on erittäin miellyttävä, mutta miinuspuolelle kirjataan se fakta, että näyttöä täytyy käyttää aina sormella – styluskynällä tai hanskat kädessä tökkimistä näyttö ei huomioi ollenkaan.

Kosketusnäyttöä ja mukavaa käyttöä

Hyvän kosketusnäytön myötä yleinen käyttötuntumakin on vahvasti positiivisen puolella – puhelin toimii rivakasti ja vastaa käyttäjän valintoihin jämptisti. Symbian-käyttöliittymän mukavuus tai vaikeus on pitkälti makuasia, sillä toiminnot kyllä löytyvät tälläkin tavoin kivuttomasti ja esimerkiksi Nokian puhelimia käyttäneet tottuvat varsin nopeasti myös Omnia HD:n samanoloiseen käyttölogiikkaan. Perusviestittelyt ja puhelut sujuvat niin hyvin kuin ne ylipäänsä kosketusnäyttöön tukeutuvalla puhelimella voivat sujua – näytön tökkiminen sormella on mielestäni edelleen hiukan tunnoton ja hidas tapa syöttää tekstiä, ja välillä kaipaisi avuksi ihan oikeaa näppäimistöä. Puhelimessa olevat muutamat näppäimet kuitenkin helpottavat olennaisesti päivittäistä käyttöä: esimerkiksi puheluihin vastaaminen, äänenvoimakkuuden säätäminen ja näppäinlukko toimivat omista painikkeistaan näyttöön koskematta. Omnia HD:n puhelunaikaista kuuloke- ja mikrofoniääntä vaivaa lievä kireys ja diskanttipainotteisuus eivätkä ne yllä kännyköiden parhaimmiston tasolle, mutta kaiutinpuhelin toimii mallikkaasti. Nettiselain onnistuu näyttämään hiukan monimutkaisemmatkin sivut luettavasti, mutta ruudun vieritys takkuaa joskus ilkeästi, joten netin selailu ei ole aina pelkkää juhlaa.

Samsung Omnia HD Menu
Näyttääkö tutulta? Vanha kunnon Symbianhan se siinä…

Kameratoimintoa käynnistäessä juhlantuntu on kuitenkin lähellä. 8 megapikselin kenno lupaa paljon, ja lupaus teräväpiirtovideoiden kuvaamisesta heittää lisää vettä myllyyn. Testikuvien perusteella Omnia HD:n kamera esiintyy edukseen kirkkaassa päivänvalossa, ja silloin kuvat ovat jopa hämmästyttävän hyvälaatuisia. Kuvien terävyys on kännykkäkameraksi erittäin hyvällä tasolla ja laadukas näyttö vielä korostaa tätä seikkaa kuvia katseltaessa. Valon vähetessä kamera alkaa kuitenkin haparoimaan raskaasti, jolloin apuun tarvitaan ledisalama, joka on onneksi kirkas ja ainakin sisätiloissa kuvattaessa kohtuullisen voimakas. Valokuvapuolella Samsung on siis elementissään, mutta HD-videokuvaus tuottaa pienen pettymyksen. Vaikka videotiedostossa periaatteessa olisi 720p-tarkkuuteen asti pikseleitä, niin lopputulos ei silti näytä teräväpiirrolta, vaan jää silmiinpistävän pehmeäksi. Myös liiketoisto on paikoitellen nykivää, joten kunnon videokameran korvikkeeksi Omnia HD:sta ei ole, mutta kännykkäkameroiden mittakaavassa videokuvaus on kuitenkin hyvällä tolalla.

Musiikkitoistossa Omnia HD lyö pöytään perustason eväät – musiikkisoitin on käyttöliittymältään perusjärkevä, ja puhelimen vaakatasoon kääntäessä ruutuun pyörähtää iPhonelta vaikutteita hakenut levynkansien selausnäkymä. Musiikin kuuntelua varten löytyy normaali 3,5mm stereokuulokeliitäntä, johon voi kytkeä mieleisensä luurit. Äänentoiston laatu jatkaa soitinsoftan kanssa samalla linjalla: soundi on hiukan ponneton, mutta kuitenkin häiriötön ja äänenpainetta on tarjolla hyvinkin riittävästi normaalia kuulokekuuntelua ajatellen. Useimmat musiikkipuhelimet antavat käyttäjälle mahdollisuuden hienosäätää äänentoistoa taajuuskorjaimella, mutta Omnia HD:sta on harmillisesti karsittu tuo mahdollisuus pois – tarjolla on ainoastaan muutama vähän sinnepäin säädetty esiasetus tyyliin “Normal, Rock, Jazz, Bass” sekä hiukan kyseenalainen 5.1-surround-imitaatio. Näin ollen on viisainta jättää kaikki tehosteet pois päältä ja esiasetukset Normal-asentoon.

samsung i8910 omnia hd kuulokeliitäntä
3,5mm kuulokeliitäntä on mieluisa yksityiskohta, mutta kaikkien liitäntöjen päällä nököttävät sivuun taiteltavat muovisuojukset ovat pidemmän päälle hiukan rasittavia.

Tasapainoinen kokonaisuus pienin varauksin

Samsung i8910 Omnia HD on mutkittelemattoman tyylikäs matkapuhelin, jonka ominaisuudet ovat pääosin hyvässä tasapainossa. Kohokohtina esille nousee niin kuvalaadun kuin kosketustuntumankin osalta hienosti toteutettu näyttö sekä keskivertoa huomattavasti parempi kamera videokuvauksineen. Kun tähän lisätään vielä vaivaton toimivuus tavallisessa arkikäytössä, on käsissämme varsin mallikas multimediapuhelin. Musiikkisoitinta ja nettiselainta vaivaa tietynlainen keskinkertaisuus ja puheluiden äänenlaatu voisi olla aavistuksen parempikin, mutta siitä huolimatta Omnia HD vaikuttaa oivalliselta valinnalta sellaiselle käyttäjälle, jolle yleinen ominaisuuksien määrä ja kuvanlaatu niin katselussa kuin taltioinnissakin ovat merkittäviä valintakriteereitä.

Plussaa:
+ Kaikin puolin laadukas kosketusnäyttö
+ Kameran kuvanlaatu
+ Pääosin onnistunut käyttöliittymä

Miinusta:
– Puheluiden äänenlaatu ei huipputasoa
– Nettiselaimen tahmea toiminta

Valmistajan nettisivut: http://www.samsung.com/fi/

Kuvanäyte Samsung i8910 Omnia HD:n kameralla – klikkaa kuvaa nähdäksesi sen täysikokoisena:

samsung_i8910_kuvanayte

Tags: matkapuhelin samsung symbian

Continue Reading

Previous: Sony Ericsson W715-musiikkipuhelin
Next: Nokia N97-matkapuhelin

Lisää luettavaa

Nokia 8110 4G Testissä Nokia 8110 4G – pirteä banaani uudella käyttöjärjestelmällä
  • Matkapuhelimet

Testissä Nokia 8110 4G – pirteä banaani uudella käyttöjärjestelmällä

Teijo 6.10.2018
nokia3 Pari kuukautta perusälypuhelimen kanssa – arvostelussa Nokia 3
  • Matkapuhelimet

Pari kuukautta perusälypuhelimen kanssa – arvostelussa Nokia 3

Teijo 6.9.2018
Honor 10 Testissä Honor 10: tasapainoinen ja tekoälyllä vauhditettu uutuus
  • Matkapuhelimet

Testissä Honor 10: tasapainoinen ja tekoälyllä vauhditettu uutuus

Teijo 3.8.2018
nokia215 Puhelin pohjahintaan – testissä Nokia 215-matkapuhelin
  • Matkapuhelimet

Puhelin pohjahintaan – testissä Nokia 215-matkapuhelin

Teijo 3.10.2015
doro 507s Helppo ja simppeli luuri: testissä Doro PhoneEasy 507S
  • Matkapuhelimet

Helppo ja simppeli luuri: testissä Doro PhoneEasy 507S

Teijo 7.2.2015
win81update Windows Phone 8.1 -päivitys Lumia-puhelimiin
  • Matkapuhelimet

Windows Phone 8.1 -päivitys Lumia-puhelimiin

Teijo 30.8.2014
Facebook Instagram Twitter     Youtube

RSS Tekniikkaparkin Podcast

  • Mikä on paras käyttöjärjestelmä?
  • Koko kansan huvia vai tekninen erikoisuus - puheenaiheena 360-kuvaus
  • Joko on älykodin aika?

Viimeisimmät artikkelit

  • Tekniikkaparkin viikko 2/2021: Signal sai paljon uusia käyttäjiä, Flashin taru päättyi
  • Tekniikkaparkin viikko 53/2020: Eroon salasanoista, sanoo Microsoft
  • Tekniikkaparkin viikko 51/2020: FB-viestipalveluissa rajoituksia, Tukes on löytänyt vaarallisia USB-latureita
  • Tekniikkaparkin viikko 50/2020: Adobe Flashin tuki ja käyttö päättyy
  • Tekniikkaparkin viikko 48/2020: Kyberturvallista paikannusta ja QR-koodihuijauksia

© 2018 Tekniikkaparkki.fi – Tämä sivusto käyttää evästeitä. Katso tarkemmat tiedot Evästeinfo-sivulta.

Copyright © Tekniikkaparkki.fi | Magnitude by AF themes.