Singstar Suomipop & Singstar Pop Edition (PS3)

Kevät ei tuonut tällä kertaa muuraria, vaan kaksi uutta Singstar-peliä. Tähänastinen Singstar-levyvalikoima on ollut pääosin ulkomaista hittimusiikkia, mutta nyt suomalaisten singstar-biisien valikoima on jälleen kasvanut levyllisen verran Singstar SuomiPop-pelin myötä. Samaan aikaan Sony julkisti myös ulkomaisiin hitteihin tukeutuvat Singstar Pop Edition-pelin. Kannattaa ottaa huomioon se, että nämä uutuudet julkaistaan vain Playstation 3-konsolille, eikä rinnakkaisia Pleikkari Kakkosen versioita ole enää saatavilla. (Päivitys 25.5. – Juuri saamamme tiedon mukaan Sony on päättänyt julkaista Singstar Suomipopin myös Playstation 2:lle. PS2-versio tulee kauppoihin 10. kesäkuuta.)

Singstar Suomipopin biisilista on varsin vakuuttavaa luettavaa: mukana on kasa suomalaisen musiikin suurnimiä, eikä joukosta löydy moniakaan hutikappaleita – jos on sattunut kuuntelemaan radiota viime vuosien aikana, nämä biisit ovat kyllä tulleet tutuiksi. Kattauksessa mennään laidasta laitaan: vauhdikasta jytkettä edustavat esimerkiksi Aikakone ja Movetron, räpin ystävät voivat riimitellä vaikkapa Elastisen ja Fintelligensin tahtiin ja nykypoppia edustavat omalla tavallaan Anna Aberu, PMMP, Irina ja niin edelleen. Vaikka biisimateriaali on tutunkuuloista, niin laulunautinto ei pääse tälläkään levyllä nousemaan Singstarin alkuaikojen tasolle, sillä monet näistä pop-hiteistä ovat yllättävän haastavia laulettavia, ja mikkiin saa lauleskella ihan tosissaan, ettei pistesaldo jää amatööritasolle. Oli miten oli, kotimaisen musiikin ystävät löytävät Singstar SuomiPopista paljon mukavia biisejä ja hauskoja hetkiä.

Kansainvälistä tähtisadetta puolestaan edustaa Singstar Pop Edition. Tämän julkaisun biisikattaus on jossain määrin kahtiajakoinen – mukana on monia tuttuja nykyhittejä, mutta toinen puolisko kappalelistasta on huomattavasti tuntemattomampaa materiaalia Suomesta päin katsoen. Jos MusicTV:llä pyörivät uutuudet ovat mieluisaa  laulettavaa, Pop Editionin hankinta voi olla hyväkin veto. Muille biisikattaus saattaa jäädä hiukan hitaasti avautuvaksi, vaikka muutama megaleka joukosta löytyykin.