Killzone 2 (PS3)

Killzone 2 sijoittuu tulevaisuuteen Helghan -nimiselle planeetalle, jonne sotilasjoukot hyökkäävät 2 vuotta ensimmäisen Killzone -pelin tapahtumien jälkeen. Pelaaja ohjaa Sev -nimistä sotilasta, joka lähtee ryhmänsä kanssa kaappaamaan vihollisten johtajaa. Planeetalla olosuhteet ovat vaikeat ja tehtävä osoittautuu erittäin haastavaksi vaikeiden sääolosuhteiden ja vihollisten hyökkäysten takia.

Killzone 2 on tulevaisuuteen sijoittuva sotapeli, jossa tulitaistelut seuraavat toisiaan erittäin tiheään. Aseita on useita erilaisia;  alussa käytettävissä on 2 tuliasetta ja veitsi, mutta pelin edetessä aseita voi vaihtaa ja kerätä eliminoiduilta vihollisilta. Peli noudattaa pääpiirteittäin perinteisten sotapelien tyyliä, joskin tällä kertaa vihollisena ovat avaruuden elävät ja pelimaailmana on futuristinen kaupunki.

Pelin grafiikkaa on syytä kehua, nimittäin jopa tavallisella, ei HD:tä tukevalla televisiolla pelattaessa pelimaailma näyttää upealta jokaista yksityiskohtaa myöten. Sotatilanteen kaaos on saatu näyttämään aidolta ja komealta. Myös pelattavan hahmon haavoittuminen on helppo havaita ruutuun ilmestyvien  punaisten tahrojen ansiosta, jotka myös vaikeuttavat selvästi näkyvyyttä. Tahrat saa pois ruudulta suojautumalla tulitukselta ja olemalla hetken rauhassa voimia keräämässä. Näkyvyys pelissä on  muutenkin paikoitellen erittäin huono savun ja ilmassa leijuvan pölyn takia, mikä tekee taisteluista vaativia. Komeasti toteutettu äänipuoli tukee hienoa grafiikkaa ja peli tarjoaa kaiken kaikkiaan hienon audiovisuaalisen kokemuksen, joka on jopa niin hyvin toteutettu, että heikkohermoisia voi alkaa sodan keskellä ahdistamaan.

Pelimaailmaa katsotaan pelattavan hahmon silmillä ja ohjattavuus on sopivan haastavaa. Huom: haastavaa, ei niinkään huonoa. Sotatilanteen haasteellisuus on saatu tuotua hienosti tähän peliin ja taisteleminen on nautinnollisen vaativaa. Mutta ei pelin saa liian helppo ollakaan.

Vihollisten lahtaamiseenkin voi käyttää useita eri taktiikoita; joko napsia niitä yksitellen suojasta tai rynnäköidä keskelle vihollisjoukkoa. Myös kranaatteja on käytettävissä. Taktikointi onkin iso osa peliä; aina pelkkä räiskintä ei onnistu, vaan se voi olla jopa kohtalokasta. Joissakin tilanteissa on pakko etsiä hyvä suojapaikka ja yrittää sieltä käsin ampua vihollisia yksitellen. Yhtenä hienona  asiana taistelutilanteissa voidaan pitää sitä, että myös ryhmän muut jäsenet saavat eliminoitua vihollisia, eikä ryhmä näin ollen ole vain turha perässä juokseva lauma tyhmiä tekoälysotilaita. Toki osa vihollisista on jätetty tarkoituksella pelaajan eliminoitavaksi, joten läheskään kaikkea vastuuta ei voi jättää ryhmälle.

Killzone 2 on peli, jota aikanaan odotettiin innokkaasti ja kyllähän se on osoittautunut odottamisen arvoiseksi. Peli on ehdottomasti yksi parhaista ja komeimmista räiskintä/sota -peleistä mitä Playstation -konsolilla on nähty.