Western Heroes (Nintendo Wii)

On aika pistää päähän lierihattu ja ottaa selvää kuka on lännen nopein vetäjä, sillä tällä kertaa arvostelussa on Nintento Wii -konsolille tehty lännenpeli nimeltään Western Heroes.

Nintendon Wii -pelikonsolin liiketunnistinohjausta on vuosien varrella hyödynnetty vaihtelevalla menestyksellä. Nyt tätä ominaisuutta hyödyntäen on tuotu legendaarinen Duck Hunt -konsepti 2000 -luvulle. Western Heroes -pelissä ei kuitenkaan esi-isänsä tapaan ammuta ankkoja, eikä edes kiekkoja, vaan peli sijoittuu villiin länteen ja piipun toisella puolella on rosvoja, joilla on pahat mielessä.

Peli etenee ikäänkuin itsestään villin lännen maisemissa, eikä pelaaja itse pääse liikkumaan vapaasti. Ideana onkin, että pelaaja keskittyy rosvojen ampumiseen aina silloin kun niitä on näkyvillä. Ampuminen tapahtuu joko liikkeessä esimerkiksi hevoskärryillä ajellessa tai pysähdyksissä esimerkiksi piiritystilanteessa tai saluunassa. Rosvoja on moneen eri junaan ja osa kuolee yhdestä laukauksesta kun taas osa tarvitsee muutaman luodin pysähtyäkseen. Heitä ilmestyy ikkunoista, tynnyreiden takaa ja mistä milloinkin, ja kerätäkseen mahdollisimman paljon pisteitä onkin oltava liipaisinsormi herkkänä. Rosvoilla on yleensä panttivankeina siviilejä, joiden ampumisesta tulee miinuspisteitä, joten myös siinä tulee olla tarkkana.

Pyssynä toimii western -tyylinen katkaistu haulikko, joka tulee pelin mukana ja on ainakin lähestulkoon oikean kokoinen. Pyssyviritelmän sisältä löytyy paikat Wii -ohjaimille ja pikaisen asennuksen jälkeen pääseekin jo ammuskelemaan. Tähtääminen onnistuu kohtalaisen tarkasti ruudulla näkyvän tähtäimen kuvan avulla ja ammuskelu tuntuu mukavan helpolta. Pyssy kylläkin tuntuu hiukan heikkotekoiselta viritelmältä ja hiukan huolestusta herättääkin sen  kesto kovassa käytössä, joten sen kanssa kannattaa olla hiukan varovainen.
Western Heroes tuo Nintendon tutut ammuskelupelit nykyaikaan niin grafiikan kuin toiminnankin puolesta ja on ainakin alkuun todella viihdyttävä peli, jonka pariin haluaa palata uudelleenkin. Alkuhuuman jälkeen innostus saattaa hiukan lopahtaa, nimittäin peli ei oikeastaan tarjoa mitään uutta, vaan sama kaava jatkuu ainoastaan maisemien muuttuessa. Toki illanistujaisissa ja kavereiden tai perheen kesken pelistä saattaa löytyä iloa pidemmäksikin aikaa. Pelissä on myös mahdollisuus nelinpelille, mikäli jaksaa tai malttaa ostaa muutaman lisäpyssyn. Pelin aikana pelaajaa palkitaan myös niin sanoituilla Party Mode -tasoilla, jotka avautuvat kun “virallisia” tasoja käy läpi.

Western Heroes on ehdottomasti kokeilemisen arvoisen peli ja sitä voi suositella myös perheille, joissa on hiukan nuorempiakin lapsia, sillä ammuskelusta huolimatta peli on pyritty tekemään lapsiystävälliseksi, eikä esimerkiksi verta näy lainkaan. Peliä ei kuitenkaan suositella alle 12 vuotiaille. Pelin parissa viihtyy varmasti sekä vanhempi että nuorempikin pelaaja sekä lännenelokuvien ystävät, ja kyllä siitä iloa ainakin vähäksi aikaa riittää… Kunnes kyllästyy tai ase hajoaa.