5 thoughts on “Huawei B160 -pöytä-GSM

 1. Meillä on tämä puhelin ollut käytössä pari kuukautta, ja on todella mukava käyttää. On toiminut hyvin, ja ihan samanlaista kuin vanhan aikaisella lankapuhelimella. Päätimme mieheni kanssa ottaa tämän, koska hinnat ovat edullisemmat kuin aikaisemmin. Pois emme vaihtaisi 🙂 Ensimmäinen kommentti melko ajattelematon.

 2. Minäkin olen aika tyytyväinen tähän puhelimeen. Olen käyttänyt sitä toista kuukautta. Ainut hankaluus siinä on, että akkua pitää yhtä mittaa ladata: lähes joka toinen päivä. Jos puhun pidempiä puheluja niin useamminkin. Nyt puhelin on parina viime yönä alkaanut piipitellä, kun virta akusta on ollut loppumaisillaan.Toivottavasti valmistaja tuo markkinoille puhelimeen tarkoitetun pidempikestoisen akun.

 3. ”Minäkin olen aika tyytyväinen tähän puhelimeen. Olen käyttänyt sitä toista kuukautta. Ainut hankaluus siinä on, että akkua pitää yhtä mittaa ladata: lähes joka toinen päivä.”

  Pöytä-GSM:t on tarkoitettu pidettäväksi koko ajan seinässä, kuten vanhat lankapuhelimetkin. Näiden tarkoitus on korvata lankapuhelin, ei olla mikään matkapuhelin / dect. Akku on tarkoitettu lähinnä väliaikaiseen käyttöön.

  Pöytä-GSM:n suurin etu on vapaa liikuteltavuus, eli sen voi viedä puhelimeksi minne tahansa missä on tavallinen virtapistokekin ja GSM/3G-verkon kuuluvuus. Tämä ei ehkä kuulosta kovin kummoiselta ominaisuudelta, mutta kun muuttaa asunnosta toiseen tai työpaikoilla siirrellään puhelinta huoneesta toiseen, niin tällä on suuri merkitys. Perinteisessä lankapuhelintekniikassa puhelinnumeron siirto paikasta A paikkaan B on vaatinut aina puhelinoperaattorin apua, jos silloinkaan on onnistunut esim. paikallisnumero alueiden takia. Lisäksi operaattori laskuttaa liittymän siirrosta paikasta A paikkaan B hunajaa.

  ————–

  Muutamia huomautuksia Huawei B160:sta. Miinuksia ja plussia.

  – Laturi tuntuu olevan vikaherkkä.
  – Riippuen puhelimen valmistuspäivämäärässä, B160 on vanha erittäin buginen softa. Puhelin siis kannattaa päivittää uusimpaan softaan.

  Uusimman softan saa täältä:
  http://www.sonera.fi/yrityksille/asiakastuki/ohjeet+ja+palvelut/huawei+paivitystiedosto

  Päivitystiedosto näyttää myös onko puhelimessa jo uusi versio. Kannattaa siis tarkistaa.

  – Musta-vihreä LCD? Come on. Nyt eletään vuotta 2010, alle 50 euron puhelimissakin on värinäyttö!

  – Ominaisuudet ovat kuin 10 vuotta vanhan kännykän. Tämä ei sinänsä ole mikään haitta peruspuhelinominaisuuksina, mutta ominaisuudet olisi voinut toteuttaa fiksumminkin ja modernimmin, sekä hyödyntäen pöytäpuhelimen tilaa. B160 on lyhyesti siis 10 vuotta vanha kännykkä laitettuna lankapuhelimen kuoriin. Se toimii, mutta ei juurikaan osoita että ulkomuotoa olisi voitu hyödyntää pöytäpuhelimen eduksi.

  – Käyttöliittymän suomennuksessa on omituisuutensa. Mikä voi tehdä tietyistä asioista epäloogisempaa kuin niiden kuuluisi olla.

  – Dokumentointi / tuotetuki olematon. Eli laitteesta ei löydy juuri mitään tietoa, puhelimen tukiohjelmia ole, esimerkiksi tietokoneella muokattavien ja siirrettävien puhelinluetteloiden tuontia.

  – Äänen voimakkuuden säätövara jättää toivomisen varaa. Sopii normaalikuuloisille ihmisille, mutta huonokuuloisille ei.

  – Lankapuhelintekniikasta tuttuja sankaluureja ei tueta. Jos käytössä on sankaluureja, niin vanhaa sankaluuri tekniikkaa voi hyödyntää vain jatkojohdolla, jos silläkään. Langattomat sankaluurit eivät toimi.

  + Miellyttävä käyttää. Näppäimet ovat isokokoisen ja miellyttävät. Puhelin itsessään on kauniin näköinen verrattuna kilpailijoihinsa.

  + Pikavalintapainikkeet kätevät ja toimivat, ja ne mahdollistavat GSM-verkon soitonsiirtojen ohjelmoimisen.

  + Luotettava pöytä-GSM:ksi. Pöytä-GSM on tekniikkana vasta muutaman vuoden vanhaa, siis pari vuotta sitten ei markkinoilta edes ollut lainkaan pöytä-GSM puhelimia, nyt valittavana on useita, mutta edelleen kännyköihin verrattuna vähän. Nykyäänkin useimmat pöytä-GSM:t ovat edelleenkin erittäin epäluotettavia. Huawei B160 (uusimmalla softalla) on luotettavuudeltaan verrannollinen tavallisiin kännyköihin.

  + Hinta. Tämä on huomattavan edullinen ja hakkaa silti useimmat kalliimmat kilpailijansa.

  + 3G-tuki!!! Useimmat eli lähes kaikki pöytä-GSM:t tukevat tällähetkellä vain 2G verkkoa. Itseasiassa suurin osa kännyköistäkin on edelleen 2G kännyköitä. Huawei B160 on 3G puhelin, mikä tarkoittaa 3G verkon huomattavasti parempaa äänenlaatua, puhelinta voi käyttää myös 3G modeemina ja 2G verkon alasajo ei uhkaa sitä (operaattorit alkavat ajamaan 2G verkkoa alas muutaman vuoden päästä).

Comments are closed.