Pikakoe: Navigon 2510

Navigon 2510 on kevyt, 3,5″ kosketusnäytöllä varustettu navigaattori, joka soveltuu kokonsa puolesta autonavigoinnin lisäksi myös jalankulkijoiden opastajaksi. Tekniikkaparkin pikakokeessa Navigon 2510 vaikutti varsin miellyttävältä tuttavuudelta: kätevä koko, hyvälaatuinen näyttö ja kokoisekseen voimakas puheäänentoisto antavat hyvät lähtökohdat reitillä pysymiseen.

Navigonin laitteet on helppoa tunnistaa oman merkkinsä edustajiksi, ja tässä mallissa onkin erittäin paljon samaa ulkonäköä kuin isommassa, aiemmin Tekniikkaparkissa testatussa 8410-mallissakin. Yhtäläisyydet eivät toki rajoitu pelkästään ulkokuoreen, sillä monta muutakin yhtenevää yksityiskohtaa laitteiden väliltä toki löytyy: positiiviselta puolelta voisi mainita selkeähkön karttanäytön ja sujuvankuuloisen ääniopastuksen ja pieniä moitteita joudumme jälleen antamaan tummasävyiselle ja paikoitellen harmillisen pientä fonttikokoa käyttävälle käyttöliittymälle. Myös laitteen näyttöä ympäröivä muovikehys on turhan korkea, joten kosketusnäytön alareunassa olevia painikkeita käyttäessä tuo kehys on ainakin isosormisen käyttäjän kannalta hiukan tiellä.

No, muotoseikat sikseen. Itse navigointipuoli hoituu tällä laitteella asianmukaisesti, eikä Navigonin reittivalinnoissa ole valittamisen varaa tälläkään kertaa. Kävelynavigointiin panostaminen on mukava lisäidea laitteen tarjontaan ja kevyttä laitetta kanniskelee mielellään mukana myös jalkaisin liikkuessa, mikäli ympäristö ei ole ennestään tuttua. Tähän saumaan kovaksi haastajaksi tosin asettuvat esimerkiksi Nokian uudet kännykkämallit, joihin sisältyy ilmaiset navigointipalvelut – kännykkä on useimmiten joka tapauksessa mukana, mutta navigaattorilaite saatetaan koostaan huolimatta kokea “ylimääräiseksi” taskuntäyttäjäksi, kun se ei pysty kännykän virkaa hoitamaan.

Lyhyesti todettuna Navigon 2510 on tutustumisen arvoinen laite sellaiselle autoilijalle, joka haluaa varmatoimisen ja tarvittaessa taskussakin kulkevan navigaattorin. Kirsikkana kakun päällä on Navigonin tyylikäs ja laadukkaanoloinen ulkokuoren viimeistely.