Teknologiaa auton joka puolella – pikakoeajossa Nissan Note 1.2 Acenta

nissan_note_etu

Tällä kertaa Tekniikkaparkki ottaa pikaiset tyypit Nissanin uudesta Note-mallista. Kyseessä on keskimääräistä pienempi automalli, mutta korin korkeuden myötä tilantuntua on kuitenkin kohtuullisesti ja niin etu- kuin takapenkeillekin mahtuu istumaan mukavasti. Tavaratila puolestaan on pienenpuoleinen, mutta pelivaraa tuo eteen- ja taaksepäin liikuteltava takapenkki, sekä tietysti myös kaadettavat takapenkin selkänojat.

Ensituntuma Notesta on varsin moderni ja varustelu vaikuttaa varsinkin hintaluokan huomioiden varsin runsaalta. Acenta-varustetasoinen ja Tech Pack-lisävarustepaketilla täydennetty koeajoyksilö sisältää esimerkiksi älyavainjärjestelmän, kuolleen kulman varoitukset, kaistavahdin ja auton joka puolelta kuvaa näyttävän peruutuskamerajärjestelmän – tällaisia ei yleensä pienten autojen luokassa ole totuttu näkemään.

nissan_note_taka

Ajossa Nissan Note tuntuu rauhalliselta ja hyvällä tavalla yllätyksettömältä. Koeajopäivälle osunut talven ensimmäinen lumimyräkkä auttoi myös ottamaan selvää Noten sopivuudesta pohjolan talveen: ajonvakautus tuntuu toimivan järkevästi ja hätäisten kiihdytysten aiheuttamat turhat luistot pysyvät kurissa. 1.2-litrainen bensiinimoottori tuottaa 80 hevosvoiman (59 kW) tehon, joka riittää kuljettamaan autoa arkiajossa riittävällä tahdilla, mutta pirteämpää etenemistä kaipaavien kannattaa tarkkailla bensaturboversiota, joka on tulossa myyntiin myöhemmin. Alustan toiminta ei tiiviissä koeajossa herättänyt erityisiä huomioita, joten tuntuman voisi tältä pohjalta tulkita onnistuneeksi.

Ergonomian puolesta ollaan myös asiallisissa asetelmissa. Kuljettajan paikka on muutoin mukava, mutta ohjauspyörän etäisyyssäädön puuttuminen jäi hiukan vaivaamaan allekirjoittanutta. Onneksi korkeussäädön turvin ajoasento kuitenkin asettui uomiinsa. Maantienopeuksissa lumen ja loskan keskellä ajomelu nousee jossain määrin pintaan, mutta kaupunkioloissa Nissan Note on suhteellisen hiljainen ja ketterä kulkupeli. Korkeahkon muotoilun ansiosta Noten kyytiin on helppoa hypätä.

nissan_note_sisa

Nissan Note on parhaimmillaan kaupunkiympäristössä, ja tätä korostavat myös runsaat turvavarusteet ja peruutuskameratoiminnot. Keskipaneelin näyttöruutu tarjoaa kuvaa auton joka puolelta, jonka myötä peruuttaminen ja ahtaissa paikoissa sompailu helpottuu huomattavasti. Erittäin laajakulmaisen takakameran puhtaanapitoon on panostettu, joten linssiä puhdistetaan tilanteesta riippuen niin paineilmalla kuin vedelläkin.

Nissan Note edustaa hinnoittelunsa puolesta markkinoiden edullisempaa päätä, mutta hintaansa nähden se tarjoaa poikkeuksellisen laajan kirjon mukavuuteen, käytettävyyteen ja turvallisuuteen liittyvää teknologiaa. Vaikka huomio kiinnittyykin etupäässä teknisiin yksityiskohtiin, löytyy niiden alta myös pätevä ja ketteränoloinen kulkuväline urbaaniin ympäristöön. Pikakoeajomme perusteella Nissan Note tuntuu tarjoavan hinta-laatusuhteeltaan varsin mukavan kokonaisuuden.

Nissan Noten koeajoomme luovutti Autotalo Drake, Viitasaari.