MotorStorm Arctic Edge (PSP)

MotorStorm-pelisarjalla on varsin hyvä kaiku Playstation-pelaajien keskuudessa, joten myös tältä Playstation Portablen Arctic Edge-versiolta olisi lupa odottaa kohtuullisen mukavaa suoritusta. Kyseessä on siis ajopeli, jossa kaahataan kilpaa varsin monenmoisilla radoilla, ja Motorstormille tyypillisesti usein hiukan keskivertoa “rosoisemmassa” ympäristössä – yksityiskohtaisten ajosimulaattoripelien ystävät eivät siis löydä tästä pelistä ovaalinkiertelyä sitten lainkaan.

Ratojen rosoisuus jatkuu myös grafiikan ja ääniraidan puolella, sillä pelistä on tehty hyvinkin räyhäkäs ja vauhdikas kokonaisuus. Paikoitellen pelin musiikkivalinnat tosin koettelevat sietokynnystä muka-trendikkäillä säksätyksillä ja päälleliimatuilla särökitaroilla, mutta jos tuon “liukuhihnapoprockin” pystyy jättämään sivuseikaksi, pelistä kuoriutuu nautittava ja onnistunut kaahailukokonaisuus.

Nimen mukaisesti pelissä pyöritään lumisissa ja kuraisissa maastoissa, joten vaaleat sävyt ovat päivän sana, vaikka seasta löytyy kuraisempaakin maastoa. Ratasuunnittelu on piristävän monipuolista, ja Arctic Edgen radoilla löytyy jatkuvasti useita vaihtoehtoisia reittejä, joita viisaasti valitsemalla pääsee nopeisiin kierrosaikoihin. Tämä monipuolisuus poistaa rajoittuneempien ajopelien “rännissä ajamisen tunteen”, kun pelaajaa ei sidota korkeilla aidoilla yhteen tarkasti määriteltyyn ajouraan. Pelattavuus on myös kohdillaan ja analogisen ohjaintatin avulla auto (tai muu kulkupeli) tottelee pelaajan toivomuksia varsin mukavasti. Eri ajoneuvoilla on erilaisia ominaisuuksia, joihin pitää totutella, mutta yleisesti ottaen ohjaus on onnistuneesti toteutettu.

MotorStorm Arctic Edge on kieltämättä PSP:n ajopelien parhaimmistoa. Puhtaiden ajopelien valikoima ei ole mitenkään hurjan laaja PSP:llä, joten Arctic Edge vakiinnuttaa siinäkin mielessä paikkaansa genren ystävien pelihyllyssä. Samantyyppiseen kaahailuun pääsee tutustumaan myös esimerkiksi aiemmin julkaistussa ja toimivaksi peliksi osoittautuneessa ATV Offroad Fury Prossa, mutta toki MotorStorm on tuoreutensa myötä turvanmitan verran edellä vanhempaa kilpailijaansa. Monipuolisuus, tyylikäs grafiikka ja onnistunut ohjattavuus muodostavat tasaisen vahvan kaahailupaketin.