Buzz: Suomen neropatti (PS2 & PS3)

ps3 buzz suomen neropatti

Buzz: Suomen neropatti jatkaa visailupelien sarjaa suomenkielisten kysymysten ja juontojen voimin. Jälleen siis tarvitaan kasa Buzz-summereita, ja mielellään myös neljä kilpailuhenkistä pelaajaa television äärelle. Buzz: Suomen neropatti tarjoaa pelattavaksi kolme vaihtoehtoa: yksinpelin, moninpelin sekä nettipelin.

Yksinpeli on sinänsä ihan toimiva tapaus, mutta Buzz-juontajan samojen vitsien jankkaaminen alkaa nopeasti käydä rasittavaksi, ja yksinpelin toivoisi etenevän rivakammin kysymyksestä toiseen. Suomen neropatissa yksinpeli on muutenkin jäänyt toissijaiseen asemaan, sillä ruutuun marssitetaan kierroksesta toiseen vain pelkkiä monivalintakysymyksiä muutamista aihealueista. No, kohtuuden nimissä on pakko myöntää, että ei tätä peliä ole pohjimmiltaan tarkoitettukaan yksin pelattavaksi.

Buzz: Suomen neropatin paras särmä saadaan esille vasta sitten, kun päästään moninpelin pariin. Kahdesta neljään pelaajaa voi osallistua visailuun saman ruudun äärellä, ja netin kautta voi pelata myös “Sohvien taistoksi” nimettyä moninpeliä. Tietynlainen sisäänrakennettu kilpailuvietti nousee väistämättä pintaan, kun tiedoista otetaan mittaa isommalla porukalla.

Peli on kokonaisuudessaan ansiokkaasti suomennettu, joten kielimuuri ei tule esteeksi pelaajien väliin – tämä onkin toimivan tietovisailun perusedellytys Suomen markkinoilla. Vaikka ruudussa siellä ja täällä Suomen lippuja vilahteleekin, niin mitään yltiöpäistä isänmaallisuutta pelistä ei kuitenkaan löydy – päinvastoin. Kysymykset ovat tuttuun buzz-tyyliin kansainvälisiä, ja Suomeen liittyviin kysymyksiin ei meinaa törmätä sitten millään. Olisin jotenkin toivonut, että Suomen neropatti -nimellä markkinoitava tietovisailu sisältäisi “Suomi” -aihealueen, jossa pääsisi mittelemään kotimaantuntemuksesta. Nyt on kuitenkin tyytyminen vain ulkomaisia aiheita koskeviin, mutta hyvin suomennettuihin kysymyksiin.

Buzz: Suomen neropatti tarjoaa hauskaa viihdettä illanistujaisiin ja toimii mainiosti pieninä annoksina, mutta itseään toistava ääniraita ja lukuisat välianimaatiot alkavat puuduttaa pidemmän päälle. Aikaisempiin Buzz-peleihin tutustuneille Suomen neropatti ei ole mitenkään mullistavaa uutuus, mutta toki uudet kysymykset ja online-pelimahdollisuus saattavat innostaakin uutuuden hankintaan. Peliboxi läväyttää Buzzille kolme boksitähteä.