Gran Turismo (PSP)

Gran Turismo (PSP)

Olihan se jo korkea aika saada Gran Turismo myös kannettavalle pelikonsolille! Testaamme tällä kertaa Playstation Portablen Gran Turismo-pelin, joka pohjautuu Sonyn isommilla konsoleilla mainetta niittäneeseen autopelisarjaan. Peli on saatavilla PSP:lle sekä UMD-levynä että latausversiona.

Gran Turismoa aiemmin pelanneet ovat välittömästi kuin kotonaan tämän uutuuden parissa. Peli on GT:n näköinen jo valikoista alkaen, ja sama linja jatkuu myös itse ajo-osuuksiin – tämä peli näyttää PSP:n rahkeet huomioonottaen erittäin hyvältä! Käsikonsolille on saatu pakattua grafiikan lisäksi sitä samaa ajamisen riemua ja tarkkaa pelattavuutta, josta Gran Turismot ennestäänkin tunnetaan. Ajotuntuma vaihtelee alla olevan auton mukaan, kuten myös tienpinnan mukaan – sorapätkillä luistellaan paljon letkeämmin kuin kuumalla asfaltilla. Pelin edetessä tilipussi karttuu ja autokauppa kutsuu – entistä parempien automallien hankinta on Gran Turismon päällimmäinen porkkana, jonka takia kärkipaikoista kannattaa taistella.

Kokonaisuutena PSP:n Gran Turismo tarjoaa laihdutetun ja karsitun version suositusta autopelistä, mutta tärkeimmät ominaisuudet ja hyvä pelattavuus ovat tässäkin läsnä – PSP-muunnos on siis onnistunut kohtuullisen hyvin. Jos autopelit ovat lähellä sydäntäsi ja hyllystä löytyy jokin Playstation Portablen versio, niin Gran Turismo on ehdottomasti harkinnan arvoinen hankinta.