Little Big Planet (PSP)

Little Big Planet (PSP)

Little Big Planet on lapsille ja miksei tietysti vähän vanhemmillekin pelaajille sopiva sadunomainen tasoloikkapeli, jossa seikkaillaan unimaailmoissa. Graafinen ilme on tässäkin tapauksessa tutunoloinen ja leppoisilla musiikkitaustoilla tahditettu äänimaailmakin tukee hienosti seikkailua – audiovisuaalinen nautinto on siis kohdallaan.

Little Big Planetin letkeä pelattavuus on pääosin säilynyt mukana myös PSP-versiossa, vaikkei meno ihan Playstation 3:n veroista olekaan. Eniten Little Big Planet kärsii PSPgo:n hankalasti sijoitelluista ohjainpainikkeista, mutta vanhemmilla taskukonsolimalleilla tämä ei niinkään ole ongelmanana.

Little Big Planet sopii hienosti PSP:lle, sillä pelikentät ovat aika nopeita pyrähdyksiä ja sopivat pelattaviksi pienemmissäkin pätkissä – näin ollen kynnys peliin uppoutumiseen ei ole liian korkealla. Sisältönsä puolesta peli sopii lähes kaikenikäisille, sillä tämä unimaailma vaikuttaa varsin harmittomalta paikalta.

Tässäpä on tarjolla käyttökelpoista ja harmitonta peliviihdettä lapsille ja lapsenmielisille. PSP:n Little Big Planet on hiukan esikuvaansa vaisumpi kokonaisuus, mutta ansaitsee kuitenkin paikkansa PSP:n pelivalikoimassa, sillä laadukkaasti toteutettuja tasoloikkia ei ole liikaa tälle konsolille ilmestynyt.