Kirby Superstar Ultra (DS)

kirby superstar ultra dsSanotaan tämä heti kärkeen: Nintendo DS:n Kirby Superstar Ultra on Nintendoa tyypillisimmillään: takuuvarmaa koko perheen tasoloikkaviihdettä. Kirbystä on tullut Nintendolle lähes Marion veroinen laatutakuuhahmo, eikä tämäkään pelijulkaisu petä odotuksia – Kirby tarjoaa pirteää ja hyväntuulista tasoloikintaa varsin helposti lähestyttävässä muodossa.

Kirby Superstar Ultrassa pieni vaaleanpunainen Kirby-hahmo hyppii ja pomppii läpi värikkäiden maisemien. Peli on jaettu eräänlaisiin episodeihin, jotka puolestaan sisältävät muutaman eri tason. Pelattavuus on varmalla pohjalla, sillä Kirby tottelee ohjausta tarkasti ja johdonmukaisesti, joten hiukan kiperämmätkin paikat ovat selvitettävissä. Vaikeustaso ei sinänsä ole kovin korkealla, sillä tasot pystyy kyllä kipittämään läpi suhteellisen helposti, mutta mikäs siinä, kun matkanteko on mukavaa. Grafiikka ja äänimaailma noudattelevat sadunomaista ja pirteää linjaa – peli ei ole millään tavalla leukoja loksauttava multimediaelämys, mutta tuskinpa sitä tällaisessa pelissa odotetaankaan. Audiovisuaalinen ilme hoitaa tehtävänsä ja luo vanhaa kunnon tasoloikkatunnelmaa. Näkyvissä on myös vahvoja vaikutteita nostalgisilta NES ja SNES-ajoilta – sieltähän tämänkin pelin juuret ovat lähtöisin.

Toki jotain uuttakin on Kirbyyn kehitelty. Uusinta uutta ovat kosketusnäytöllä ohjattavat minipelit, joissa pääsee esimerkiksi testaamaan nopeuttaan länkkärihenkisesti ja valikoimaan Kirbylle sopivaa syötävää liukuhihnan äärellä. Hauskoja välipalojahan nämä ovat, vaikka pelin sydän onkin varsinaisen tasoloikinnan puolella.

Jos olet aiemminkin viihtynyt Kirby-pelien äärellä, tämä uutuus on varmasti hankinnan, tai ainakin vakavan harkinnan arvoinen tapaus. Toki Kirby Superstar Ultra sopii kaikille muillekin tasoloikkapelien ystäville, vaikkei Kirbyyn ennen olisi tutustunutkaan, sillä oppimiskynnys on kiitettävän matalalla. Kirby Superstar Ultra on laatupeli päästä varpaisiin ja selkeä viiden tähden julkaisu omassa luokassaan.